May 9, 2010

SIR_Terimakasih Cikgu..

HUJUNG minggu ini sungguh bermakna sebagai seorang ayah. Kejayaan anak2 adalah impian semua ayah dan IBU. Bermula khamis Enam pelajar SMI Aman terpilih mewakili PPD K Bharu Selatan dalam pertandingan catur keperingkat Negeri. ALONG,ANGAH DAN ABG CIK adalah 3 dari enam yg telah terpilih. Dalam masa yg sama Angah dan Ab Cik terpilih mewakili sekolah dalam SIR (Spell It Right) anjuran RHB dan NST. K Ngah dan cik berada dalam ranking top 4 pertandingan peringkat sekolah. Dalam masa yg sama K Ngah juga terpilih mewakili kelantan keperingkat kebangsaan dalam Program YAA(Young Aceiver Aword) di KL. Walaupun tiket penerbangan telahpun diambil oleh pihak penaja tetapi k ngah lebih berminat utk menyertai SIR. So...tiket tu kena bayar balik separuh. Maka Along menyertai Catur peringkat negeri dan K Ngah dan abg cik menyertai SIR yang diadakan di KB Moll. Kota Bharu. Kesimpulannya 3 program serentak bertembung pada hujung munggu yg sama.

Tahniah kepada Anak2. Kerana antum membanggakan baba/Umi dan semua muallim dam muallimah di SRI dan SMI Aman.

Di Pasir Puteh: Catur peringkat negeri Kelantan, Along gagal pada perlawanan terakhir...kalau tidak along dapat mewakili kelantan ke peringkat kebangsaan. Tak mengapalah baba bangga dengan kesungguhan along bersama adik2 berlatih. K Ngah dan Cik sepatutnya menyertai Along tetapi mereka menyertai SIR kerana itu pilihan terbaik. Baba bangga dengan k ngah kerana semasa pusingan kalah mati utk ke final, k ngah telah berkorban utk beri laluan kepada adik (abg cik). Peraturan pertandingan 4 pelajar yg mewakili sekolah berada dalam kumpulan yg sama...maka hanya seorang sahaja yg layak kepusingan akhir.

AWAL2 LAGI K ngah datang adalah untuk beri semangat dan protact abg cik. Baba faham sayangnya k ngah pada cik. selalu beri dorongan pada cik...k ngah telah menjalankan t/jawab sebaiknya sebagai kakak. Baba sayang k Ngah. Tahniah abg cik dapat RM2000. Nak buat apa duit tu?...

Kepada semua muallim dan mualimah SRI dan SMI Aman Ana mengucapkan jutaan terimakasih kerana mendidik anak2 kami sebaik2nya. Moga Allah saja yg dapat membalas amal ikhlas antum semua. Menjaga anak2 kami sebagaimana anak2 sendir. Itulah rahmatnya bila berkerja dengan amal jamai'e seperti ini. Terimakasih sekali lagi. DAN tahniah kepada Sir Rosdi yang gigih melatih pelajar SMI dan SRI (yang menjadi johan dan akan mewakili Kelantan keperingkat kebangsaan nanti).

No comments:

GENGAMAN WAKTU DAN KETIKA