March 12, 2011

Hari terakhir sebelum Sem. Break.

Innalilah hiwainna Ilahirrajiunn...

Rabu ana kemalangan. Hujan lebat...waktu nak ke Kampus Mizan. Kereta Satria Neo ana terbabas dan berpusing2 beberapa kali sebelum singah di sebatag pokon. Alhamdulillah ana tak paper.. Semuanya itu milik Allah. Soo... rabu dan khamis masa hihabiskan utk uruskan Claim Insyuran.

Hari Khamis semua pelajar balik beruti. Ana Clock out kup 6 45 petang kerana uruskan kemalangan. Tetapi semasa nak clock out, melalui pejabat HEP utk sambil jenguk pigeon Hole kot ada surat/memo mustahak. Terserempak dengan staff, Hardi berada di HEP tengah ambil data pelajar kemalangan...Ana dapat tahu ada kemalangan maut melibatkan students Mizan yg balik kg. Kereta yg mereka pandu terlibat dlam kemalangan di Grik. Dua dari mereka maut dtempat kejadian, satu parah dan khabarnya meninggal dan seorang lagi cedera parah juga. Seorang unit Sains dan 3 dari unit TESL. Bila tengok gabar rupa2nya pelajar Unit Sains tuu baru pagi tadi Ana joke dengan dia "Bila balik". Rupa2nya dia balik buat selama2nya.

Khamis petang berada dilapangan Mukhayyam IPT Kel. Serentak dengan ISK. 90 peserta dari berbagai IPT menyertainya.Diiringi lebih 10 Murabbi2 mereka.

Petang sabtu ni baru boleh releks....

3 comments:

Siti Norhanani Bt Mohd Khir Low said...

Cikgu accident??...alhamdulillah cikgu x apa-apa...

Abuuwais said...

Alhamdulillah....hidup dan mati kita adalah milik Allah

Cikgu Nabil said...

Terkejut bila dpt tahu baba xcdnt. Alhamdulillah baba x cedera. Mcm mn boleh berlaku xcdent? faktor jln atau faktor kereta baba?

GENGAMAN WAKTU DAN KETIKA