January 2, 2012

Lambaian Kampus

Esok akan berkumpul kembali semua warga Iinstitut Pendidikan Guru Kampus Sultan Mizan, Besut setelah bercuti lebih sebulan. Kampus yg diisi buat sementara oleh pelajar jQAF dan PGSR sepanjang cuti persekolahan penghujung 2011, akan di penuhi semula oleh penghuni regular iaitu para Pelajar Program Sarjanamuda Pendidikan dan KPLI.

Sayu dek hilangan menjadi perkara lumrah apabila bermula Semester Januari kerana sebahagian pelajar akan meninggalkan kampus buat selama lamanya apabila telah graduate dengan sah dianugerehkan Sarjanamuda Pendidikan (SR) dengan kepujian. Tetapi pada kali ini lebih terasa lagi kerana kampus Mizan kehilangan lebih dari 10 orang pensyarah yg terpaksa berpindah kerana kenaikan pangkat termasuklah ke Sabah dan Serawak.

hmmm...begitulah hukum alam, yang datang dan pergi silih berganti. Begitulah alam mengajari kita tentang erti kegembiran dan kesedihan, antara pertemuan dan perpisahan, antara pemberian dan penghargaan, antara senyum ketawa dan air mata kesedihan, antara semalam dan hari ini, antara keriangan bersama dan kerinduan bersendirian.

Bagi diri ini; lebih terasa kali ini kerana ada nama nama indah yg sering terucap dalam doa dan munajjat telahpun meninggalkan dikampus ini. Pemergian mereka seolah olah telah membawa bersama separuh kemeriahan yg sering menghiasi jiwa ini. Nama mereka itu ialah izzat, ubai, ghafar, hafiz,afiq dan nabil. Minta izin utk ana rakamkan nama2 antum dalam blog ini kerana nama2 ini sangat besar maknanya bagi hati ini. Hanya iringan doa rabitah kami disini mengiringi pemergian antum....moga ikhuwahFillah tetap tersemat dalam lipatan hati kita. Pertemuan singkat antara kita sungguh berkmakna hanya hanya kerana Allah dan Allah yg memahami hati ini...bahawa liqa,mukhayyam, rehlah, jaulah menjadi saksi dengan kepingan gambar kenangan serta berjilid memori yg sebahagiannya terakan utuh dalam blog ini...demi Allah aku mencintai kalian keranaNya.

Maafkan ana kerana banyak kekurangan dalam mentarbiah kalian...
dan bagi anak2 yg masih tinggal sisa pejuangan di kampus ini dengan amanah berat tersandang dibahu, sesungguhnya 1000 pengorbanan menanti pada langkah kita kehadapan nanti...teruskan melangkah kerana Allah bersama orang2 yg bersungguh dan bersabar atas jalanNya.

Selamat bertemu kembali...rinduuuu.

3 comments:

Anonymous said...

Terima kasih atas segalanya...
Semoga ukhwah dan hubungan yang tercipta akan terus berpanjangan...

-ubai-

Anonymous said...

Trima kasih juga pada cik zul kerana slama ni xjemu2 bersama dengan kami semua..segala kenangan bersama cik zul dan rakan2 akan saya ingat sampai bila2..

-ghafar-

sasCorporation said...

kunjungi, informasi tentang ikan mas "Barongsai"
lewat Link di bawah ini:

sasystem.blogspot.com

GENGAMAN WAKTU DAN KETIKA