May 7, 2011

Kesibuksn Mengigit Kesempatan


Namapaknya minggu2 akhir sem ni kesibukan mulai mengmimpit kesempatan. ISO folder, MQA dan markah2 akhir kerja kursus pelajar nak disubmit. Disamping itu aktvt bukan rutin pejabat pun tambah banyak. Tambahan hujung minggu ni Ana balik ke Pahang kerana anak saudara (Aiman ridhwan) yg kami prgi ziarah di GH Kl 2 minggu lepas telah kembali kerahmatullah. Anak kcil umur sepuluh tahun mengidap kenser... Kematiannya malam jumaat dalam pukul 8 malam...pcik wan call yg membawa ana sendiri sebak, tersekat2 kelam suara ini. Bila cakap pada umi...ana lihat banjir deras yg melanda kelopak matanya. Ana faham Aiman ridhwan adalah anak susuan kami sebenarnya.
Ana sekelauarga semuanya balik Pekan Pahang. Jenazahnya di kebumikan di Kg Jambu, Syah Bandar, Pahang.

Pagi tadi dalam kereta semasa dalam perjalanan ke Office...air mata ini tumpahh...mencurah2 tak dapat ditahan lagi. Kerana mendengar Ustazah Hafizah yg menjadi tetamu Pian dan Siti dalam radio IKIM. Mereka sembang pasah hari ibu. Terkenangkan hidup ini yg banyak sekali nikmat ygAllah hadiahkan hingga saat ini. Terbias semua rencah kehidupan ini, tersimpul pada baris baris dalam memori yg telah mengolah insaf yg mendalam. subhanallah....

Teringatkan kesibukan kebelakangan ini...sudah 3 minggu tak sempat ziarah mak di KG. Kerana ketiga3 minggu ni berada diluar negeri (Kel). Beginilah kehidupan bila saat dimana Allah mentarbiah kita. Pengalaman adalah guru paling benar...Ilmu yg paling diyakini....selagi hati kita masih suci bersih dan dalam jagaan pelukan kerahmatan Allah sentiasa.

No comments:

GENGAMAN WAKTU DAN KETIKA